Instapbad huren

Een instapbad kopen is een dure investering dus kijk je al vlug eens naar de alternatieven zoals een instapbad huren of misschien biedt er iemand wel een tweedehands instapbad aan.

Instapbad huren

Een instapbad huren is in sommige gevallen handig. Denk maar als je bijvoorbeeld tijdelijk minder mobiel bent of je verwacht dat je binnen één of twee jaar verhuist naar een andere locatie waar je het bad niet meer nodig zal hebben. Dan kan huren interessant zijn. Een instapbad huren is niet zo simpel als het lijkt omdat er bij de aanschaf van een instapbad steeds installatiewerken komen kijken zoals:

  • Badkamer klaar maken voor het instapbaden
  • Watertoevoer en waterafvoer voorzien / aansluiten
  • Installatie van het instapbad zelf (waterpas, afwerking, dichting, … )
  • ...

Bij de aankoop is de installatie van een instapbad in één dag geklaard. Het uitbreken daarentegen zal iets langer duren. Daarenboven zal er ook zichtbare schade zijn dewelke dient weggewerkt te worden. Dit alles zorgt ervoor dat huren evenveel zal kosten als de aankoop van een nieuw bad. Twijfel je nog over de aankoop van een instapbad omwille van de korte gebruiksduur dan kan je kiezen uit volgende alternatieven:

  1. Kies voor een inloopdouche. Deze kan door iedereen gebruikt blijven worden. Zelfs bij een eventuele verkoop of verhuur van de woonst.
  2. Bekijk de mogelijkheden van het financieren van je aankoop.
  3. Ook kan je soms beroep doen op subsidies of premies voor de aankoop van een instapbad of inloopdouche.

Druk de prijs: huur enkel de opties zoals een badlift

Bij sommige installateurs of leveranciers is het wel perfect mogelijk om verschillende opties zoals een badlift te huren. Door deze opties of onderdelen te huren, zal de prijs van je aankoop dalen en hoeven de opties na gebruik niet ongebruikt blijven. De huur van een badlift kan reeds vanaf €75 per maand.

Tweedehands instapbad kopen

We snijden dit onderwerp aan omdat sommigen de aankoop van een tweedehands instapbad aanzien als alternatief. We durven hier echter met zekerheid zeggen dat de aankoop van een tweedehands bad geen goed idee is. Eerst en vooral verlies je bij een dergelijke aankoop alle garanties of onderhoudscontracten omdat de uitbraak en herinstallatie niet kan gebeuren door de oorspronkelijke leverancier of installateur. Als er zich dan eventueel problemen voordoen, moet je zelf instaan voor de kosten.

Daarnaast mag je ook rekenen op een installatiekost. Als je deze bij de aankoopprijs optelt dan kom je al dicht bij de prijs van een nieuwe instapbad. Wij raden aan om eerder te kijken voor een financiering of eventuele subsidies bij je aankoop.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte