Klein instapbad

Je hoeft niet steeds een kleine badkamer te hebben om de voorkeur te geven aan een klein instapbad. Er kunnen verschillende redenen zijn om te opteren voor een klein instapbad in plaats van een standaard model. Enkele voordelen op een rij.

Klein is niet altijd klein

Klein instapbadAls je denkt dat er maar één soort klein zitbad bestaat ben je mis. Er zijn veel soorten en maten dus je kan kiezen uit het instapbad dat jij wenst. Een standaard bad is al snel tussen de 180 en 200 cm groot. Een klein bad kan dus betekenen dat het instapbad een lengte heeft van 160 cm. Je moet bij deze afmetingen totaal niet inboeten op comfort maar het kan wel beslissend zijn of je bad in een bepaalde hoek past of niet.

Plaatsing van een klein instapbad: ruimte

Zo komen we direct bij de installatie van het klein instapbad. Soms is het noodzakelijk dat je bad in een bepaalde hoek geplaatst wordt omwille van de ligging en aansluiting van leidingen of gewoon omdat het het best "oogt" in jouw badkamer. Zo bestaan er instapbaden met een deur aan de zijkant of aan de voorzijde.

Klein instapbad ter vervanging van een douche

Je badkamer werd vroeger geïnstalleerd zonder bad omdat je steeds een douche nam. Dan is een extra instapbad in je badkamer niet altijd een evidentie. Een klein instapbad plaatsen en je douche verwijderen kan dan veel werk en kopzorgen besparen. Je kan op dat moment kiezen of je de douche volledig vervangt door het klein instapbad of dat je het instapbad plaatst in een vrije ruimte die nog beschikbaar is in je badkamer.

Klein instapbad

Klein maar met extra luxe

Voor een klein instapbad kiezen wil niet automatisch zeggen dat je geen enkele optie meer hebt op eventuele extra opties of luxe. Zo is het bij een klein instapbad ook perfect mogelijk om verschillende opties te nemen zoals:

  • Thermostatische kraan
  • Whirlpool & massagefunctie
  • Badlift
  • Verlichting
  • ...

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte