Instapbad met deur

Instapbad met deur
Al je volledige leven ben je gewoon om zonder problemen een bad te nemen maar als het liften van je been over de rand moeilijker of onveilig wordt dan hoef je enkel een instapbad te laten plaatsen. Het bad met deur kan hierbij helpen.

Wanneer mensen minder mobiel worden of kampen met een fysieke beperking hoeft het nemen van een bad zeker niet weg te vallen enkel en alleen omdat het stappen over de badrand onmogelijk wordt. De oplossing hier is het instapbad met deur of bad met lage instap.

Wat is een instapbad met deur

Een instapbad met deurtje is perfect vergelijkbaar met een standaard bad alleen is er aan de linker- of rechterzijde een opening gemaakt in de badwand waar een deurtje in geplaatst is. Het deurtje kan doorzichtig zijn ( glas / plexiglas ) of gemaakt worden uit een vol materiaal. In kleine instapbaden ( in kleine en beperkte ruimtes ) kan ook een deurtje vooraan voorzien worden. Meestal gaat het dan om een klein hoog zitbad.

Door het plaatsen van een deur in het bad wordt de drempel verlaagt naar een kleine opstap of zelfs geen opstap. Je hoeft dus niet meer je benen over de badrand te tillen om in het bad te stappen.

Probleem niet enkel de hoge instap

Men denkt wel eens onterecht dat het enkel de hoge instap is die personen weerhoudt om een bad te nemen. Het is echter in de meeste gevallen zo dat de hoge instap de kans op vallen of wegglijden verhoogt bij personen met een beperkte mobiliteit. Ook is een standaard bad niet altijd uitgerust met een handvat of anti-slipvloer.

Geen lekkage

De eerste vraag die je jezelf stelt bij het zien van een bad met deur is of er geen lekkage mogelijk is. Hier moet je je echt geen zorgen over maken. Het deurtje van het instapbad sluit perfect en naadloos tegen de badwand. Ook na jaren gebruik zal er geen spatje water ontsnappen.

TIP: vergelijk het deurtje van je instapbad met het deurtje in je wasmachine: geen kans op lekkage.

Een speciale dichtingstrip en dichtingsmaterialen zorgen ervoor dat de deur compleet waterdicht sluit. Eens er water in het bad stroomt zorgt de waterdruk binnenin het bad ervoor dat de deur niet meer open kan. Het deurtje per ongeluk openen is niet mogelijk. Het deurtje is verkrijgbaar in doorzichtig en ondoorzichtig materiaal.

Instapbad met deurtje en douchewand

Past een instapbad met deur wel in mijn badkamer?

Instapbaden met een deur zijn naast de instapbaden met inloopdouche het meest voorkomende bad voor personen met een beperkte mobiliteit of senioren. Logisch dat je deze instapbaden in alle soorten kan vinden. Instapbaden met een deur zijn toepasbaar voor:

  • kleine badkamers
  • moderne of klassieke badkamers
  • ter vervanging van een gewoon bad, zitbad of kleine douche
TIP: dankzij het deurtje wordt het onderhoud van het bad ook vergemakkelijkt.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte