Instapbad met badlift

Soms is het echt niet mogelijk om enige drempel te nemen of zelfstandig in bad te gaan. Dan is een instapbad met badlift voor jou de oplossing. Maar ook als je hulp krijgt bij het baden kan een badlift de perfecte oplossing zijn.

Waarom een instapbad?

Instapbaden zijn voorzien van een deur zodat je geen hoge drempel dient te nemen als je wenst te baden. Ook is een antislip vloer standaard geplaatst bij een instapbad. Dit maakt het véél veiliger dan een standaardbad.

Een instapbad kan je overal plaatsen want ze hebben dezelfde omvang als een standaardbad en wegen ook niet zo veel meer. In sommige gevallen weegt een instapbad zelfs minder dan een standaard bad. Het gewicht is afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Bijhorende badlift

Ben je niet meer in staat om zelfstandig in een bad te stappen dan is een badlift dé oplossing voor jou. We onderscheiden twee belangrijke soorten badliften: losse badliften en vast gemonteerde badliften.

Losse badliften

Een losse badlift dient vooral om je te ondersteunen bij het gaan zitten of terug rechtstaan als je een bad neemt. Bij een losse badlift moet je wel nog de kleine drempel van het instapbad kunnen nemen.

TIP: sommige badliften zijn te gebruiken bij een standaardbad. Dat maakt dat ze perfect geschikt zijn om mee te nemen naar een andere locatie bijvoorbeeld een vakantiehuisje of bij familie.

Losse badliften heb je in alle soorten en maten. Meestal worden ze vervaardigd uit kunststof maar sommige worden gemaakt uit luchtkussens die met lucht gevuld worden om je op te tillen. (hydraulisch)

Wordt jouw bad ook gebruikt door iemand die geen badlift nodig heeft, dan kijk je best voor een badlift dewelke gemakkelijk te verwijderen is en misschien ook niet veel ruimte inneemt naast het bad.

Let er goed op dat je losse badlift perfect past in je instapbad want anders hebben ze samen minder nut.

Vaste badliften

Deze badliften worden aan de muur of in de vloer gemonteerd en zijn niet eenvoudig te verstellen maar het grote voordeel van deze badliften is dat je totaal geen opstap meer dient te nemen om een bad of douche te nemen.

Je gaat op de badlift zitten, vervolgens tilt de badlift jou volledig over de badrand met een draaiende beweging het bad in.

Hoe werkt een badlift?

Zo goed als alle badliften werken op waterdruk, luchtdruk, een veermechanisme of elektriciteit. Bij deze laatste is dit laagspanning zodat er zeker geen ongelukken door elektrocutie kunnen gebeuren.

In vele gevallen kan de persoon dewelke het bad zal nemen perfect zelf de badlift bedienen. Soms is het zo dat er een derde persoon benodigd is om je perfect in het stoeltje te plaatsen of iemand die de badlift bedient tot je effectief in bad zit.

Waar let je op als je een instapbad met badlift koopt?

Je dient goed op te letten dat het instapbad dat je aanschaft ook volledig naar jouw wensen is. Zeker de vorm en design van het instapbad is bepalend voor het volledige zicht van je badkamer. Hie dien je op te letten bij het aankopen van een badlift:

  • Wens ik een instapbad om te zitten of liggen?
  • Moet het een instapbad zijn met douche?
  • Kan ik nog een kleine opstap maken van maximaal 15 cm?
    Ja: kies tussen een losse of vaste badlift
    Neen: kies sowieso voor een vaste badlift die je volledig over de badrand kan tillen
  • Welke uitvoering wens ik? Kunststof of glas? Welke kleur? Met of zonder handgreep?
  • Zou ik de badlift af en toe willen verplaatsen naar een andere locatie?
  • ...

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte