Prijs instapbaden

Instapbad
De prijs van je instapbad is volledig afhankelijk van het soort bad, merk en model dat je kiest. Wel kan je een goede inschatting van de gemiddelde prijs maken d.m.v. van enkele keuzemogelijkheden.

Keuze 1: welk type bad kies je?

Het eerste dat je dient te weten is welk type bad je wenst. Prijzen vergelijken tussen verschillende soorten baden is niet mogelijk omdat de opties en functionaliteiten volledig anders zijn. De prijs van een klein instapbad is bijvoorbeeld veel lager dan de prijs van een groot instapbad dat in hoogte verstelbaar is. Om uit te maken welk bad voor jou geschikt is, lees je het best onze artikels over de soorten instapbaden en zitbaden.

Keuze 2: welke uitvoering kies ik

Elk merk heeft verschillende modellen beschikbaar. Hoe meer opties, hoe hoger de prijs zal zijn. Ook eventuele extra's zoals een mobiele badlift of extra handgrepen zullen de prijs beïnvloeden. Laat je bij de aankoop van je bad niet enkel leiden door de prijs. Je zal gemiddeld 2 tot 3 maal baden per week dus is het comfort ook belangrijk. Kies daarom ook voor een goede ergonomie of zelfs voor een luxe instapbad.

De prijs van instapbaden

Hieronder een kort overzicht van de gemiddelde prijs van een instapbad:

  • Instapbaden zonder opties: €1.750 - €4.000
  • Zitbaden zonder opties: €1.000 - €2.500
  • In hoogte verstelbare baden: €10.000 - €18.000

Bovenstaande richtprijzen geven je een idee van de kostprijs. Neem steeds je tijd om na te gaan waarom een instapbad duurder of net goedkoper is dan de gemiddelde prijs. Soms verkoopt een leverancier instapbaden waarbij alle opties reeds inbegrepen zijn. Andere leveranciers of installateurs berekenen de installatiekost van het bad dan weer afzonderlijk. Vraag steeds vrijblijvende offerte aan om de prijzen te vergelijken.

Keuze 3: wat is belangrijk voor mij

De prijs zal ook beïnvloed worden door de kwaliteit van het instapbad of zitbad. Let bij je aankoop dus ook op sommige kwaliteiten van het bad die niet direct zichtbaar zijn zoals de vultijd of afwerking. Lees voor je aankoop zeker onze artikels over hoe je een instapbad kiest en hoe je de verschillende instapbaden kan vergelijken. Vraag via onze website meerdere offertes aan bij leveranciers of installateurs. Vergelijk voor je koopt!.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte