Instapbad met inloopdouche

Instapbad met inloopdouche
Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om telkens een bad te nemen in een instapbad of anderen hebben daar gewoon de tijd niet voor. Dan is een is een instapbad met inloopdouche de perfecte oplossing.

De voordelen van een instapbad

Als je minder mobiel wordt is het gevaar op uitglijden bij het instappen van een bad groter. In sommige gevallen is het zelfs niet meer mogelijk om een been over de badrand te tillen. Als dit voor jou herkenbaar is, dan is een instapbad de perfecte oplossing. Door middel van een deur in de badwand wordt de instap verlaagt tot enkele centimeters.

Voordelen van een inloopdouche

Bij een inloopdouche is de opstelling zodanig dat er geen opstap meer nodig is om in de douche te stappen. Door een glaswand of een wand in kunststof in combinatie met een anti-slip vloer komt er ook zo goed als geen water buiten de douche terecht. Personen die moeilijker te been zijn kunnen dus douchen zonder fysieke moeite.

Instapbad met inloopdouche: 2 in 1

Hier wordt de inloopdouche volledig ingewerkt in het uiteinde van het instapbad. Via de deur van het instapbad kom je in het bad en kan je kiezen of je een douche neemt of het bad laat vollopen. Alle instapbaden hebben standaard een goede anti-slip vloer dus ook voor het douchen is dit een pluspunt.

TIP: had je vroeger een standaard bad en een douche dan spaar je nu extra kosten en ruimte uit door deze te combineren.

Waar kan je een instapbad met inloopdouche plaatsen?

De combinatie van een instapbad met inloopdouche kan je in gelijk welke badkamer plaatsen. Zelfs in kleine badkamers met weinig ruimte en laag plafond.

Het enige waar je dient op te letten is dat er spatwanden kunnen geplaatst worden op een deel van het instapbad. Een wand zal ook de douchekop/sproeier moeten dragen. De aanvoer van water gebeurt vanuit de badkraan en neemt geen extra ruimte in.

Wat met de installatie?

De opstelling en installatie verloopt zoals met de meeste instapbaden alleen komt er nu ook een opstelling bovenop het bad. Dit zorgt niet voor meer kapwerk of langere installatieduur. Wel is het zo dat een douche nemen meer waterdamp genereert dan als je een bad neemt. Hou dus rekening met een goede ventilatie of afzuiging. Vraag je leverancier of installateur om raad of dit voldoende aanwezig is.

Kan ik kiezen welk instapbad met inloopdouche ik neem?

Er zijn veel soorten en ook in de afwerking is de keuze enorm. Twijfel je vaak of je een douche of instapbad wenst te kopen, dan raden we aan om sowieso de combinatie te nemen. De vrije keuze om een bad of douche te nemen wanneer je ook maar wenst is dan steeds aanwezig.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte