Hoe instapbaden vergelijken?

Hoe kan je het beste instapbaden vergelijken?

Kwaliteit en details vegelijken

Eens beslist is wat je minimaal nodig hebt, komt het er op aan om te weten te komen wat de verschillen zijn per merk of model. Spijtig genoeg is het niet zo dat een bepaalde optie steeds dezelfde is.

Neem bijvoorbeeld de optie "hoofdsteun of hoofdkussen". Bij sommige instapbaden is deze standaard inbegrepen maar vast gemonteerd en bij een ander model is een hoofdkussen een optie maar is deze wel verstelbaar in hoogte en kan het kussen kantelen om maximaal comfort te bieden. Ook kan het zijn dat sommige hoofdkussens een beschermhoes hebben, uitwasbaar zijn, enz...

Ook als je kiest voor een whirlpool vind je veel verschillen. Sommige merken of modellen hebben 4 spuitgaten, andere hebben er wel 8 maar zijn minder krachtig.

Het is geen makkelijke oefening om kwaliteit en opties goed te vergelijken.

Vergelijk offertes

Het beste dat je kan doen is enkel offertes opvragen van instapbaden of zitbaden die voldoen aan jouw eisen en dan elke optie naderbij bekijkt op verschillen en prijs.

Vergelijk algemene functies

Er zijn functies & opties dat elk instapbad of zitbad heeft maar die toch aardig verschillen. Leg deze allemaal naast elkaar en kijk wat voor jou past.

Waterverbruik: vergelijk aantal kubieke meter (m³) water

Niet elk instapbad is even zuinig met waterverbruik. Veel zal te maken hebben met grootte, vorm en uitvoering. Enkele liters meer per keer dat je in bad stapt, kunnen op jaarbasis vele liters worden. Gemiddeld is de waterprijs €3 per 1.000 liter water.

Vultijd en leeglooptijd

Eens je in bad zit of ligt, wil je niet lang wachten tot je bad gevuld is op de gevraagde vulhoogte. De vultijd van je bad is dus belangrijk. Hoe hoger de druk (bar) van je kraan en hoe kleiner je badinhoud, hoe vlugger je bad zal gevuld zijn. Kijk dus naar deze twee specificaties om de vultijd te weten te komen. Ook de leeglooptijd is belangrijk want de meeste instapbaden kan je pas verlaten als het water volledig weggelopen is uit bad.

Tip: leidingen en waterdruk spelen een belangrijke rol bij de vultijd. Een kleine afvoer zal meer tijd vragen om het bad te laten leeglopen.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte