Luxe instapbaden

Kiezen voor een instapbad betekend totaal niet dat je moet inboeten op comfort. De extra opties zorgen ervoor dat het baden in stijl kan gebeuren.

Wat is een luxe instapbad?

Je kan niet elk instapbad een luxe instapbad noemen. Alle instapbaden zijn comfortabele baden omdat er veel aandacht besteed wordt aan het ligcomfort en zitcomfort van de persoon in het bad. Aangezien de standaard van instapbaden zo hoog zijn, kan je eenvoudig een extra optie nemen dat er voor zorgt dat baden een waar plezier wordt.

Naast het plezier van baden zijn er verschillende opties die als luxe beschouwd worden omdat ze naast hygiëne ook een extra voordeel opleveren voor je gezondheid. We denken hierbij onder meer aan de positieve invloed van bijvoorbeeld een whirlpool. Enkele veel gekozen luxe opties zijn:

Luxe hoofdkussen

Een hoofdsteun zorgt ervoor dat je je hoofd lekker kan laten rusten op een zacht hoofdkussen. Dit hoofdkussen of hoofdsteun is gemaakt uit een zachte stof dat perfect bestand is tegen water en ook eenvoudig te reinigen is.

Sommige hoofdkussens zijn wegneembaar om te reinigen en op andere hoofdkussens kan je dan weer een extra doek bevestigen om nog zachter te liggen.

Extra handig wordt het als je hoofdkussen verstelbaar is in de hoogte en een klein beetje kan kantelen om perfect aan te sluiten op je nek of achterhoofd.

Thermostatische kraan

Een perfect regelbare warmte in je bad zal ervoor zorgen dat je niet moet wachten om te baden omdat het water nog iets te warm is of dat je net het bad met iets te koud water gevuld hebt. Het regelen van de perfecte badwater temperatuur doe je met een thermostatische badkraan. Dergelijke kranen kunnen zowel mechanisch als elektronisch geplaatst worden.

Whirlpool instapbaden

Whirlpool betekend niet meer of minder draaikolk. Niet te verwarren met het gekende elektronica merk. De term wordt gebruikt als men via extra openingen in het bad een harde stroom water stuwt. De waterstromen geven het lichaam meer energie en maakt de spieren minder stram. Wens je voor deze optie te gaan kijk dan goed na waar de whirlpools zich bevinden en hoeveel er zijn. Met 4 goedgeplaatste wihrlpools krijg je al een meer dan aangename massage op je lichaam.

Niveau automatisch aanvullen en automatische temperatuurregeling

Leuke opties maar niet bij iedere leverancier beschikbaar zijn de automatische temperatuurregeling. Iets meer courant is het automatisch aanvullen tot een bepaald peil. Dit in combinatie met een thermostatische kraan kan je langer baden in luxe...

TIP: onthou steeds dat je instapbad er lang zal staan en dat je het veel zal gebruiken. Denk dus goed na of je echt geen opties wenst die het baden aangenamer maken .

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte