Type instapbaden

Er zijn veel verschillende types instapbaden en afhankelijk van wat jouw noden zijn, kies je het instapbad. Hoe je de verschillende types van instapbaden kan vergelijken? We geven jou enkele duidelijke richtlijnen en een overzichtelijke tabel.

Welk type bad heb ik nodig?

Het type van instapbad dat je kiest is sterk afhankelijk van wat je echt nodig hebt maar ook waartoe je nog in staat bent indien je wenst te baden / douchen.

Types vs fysieke mogelijkheid

Instapbad Instapbad + douche Zitbad Instapbad + badlift Mobiel instapbad + zitbad
Ik kan nog rechtstaan
Ik kan nog liggend baden
Ik kan zelfstandig baden
Ik ben niet meer mobiel
Ik heb ondersteuning nodig

Bovenstaande tabel geeft maar een kleine indicatie van de mogelijkheden afhankelijk van wat jouw noden zijn. Eigenlijk komt het er op neer dat je eerst even nakijkt wat je minimaal nodig hebt en dan offertes vraagt aan de verschillende leveranciers.

Sommige zitbaden zijn beter geschikt voor bepaalde fysieke beperkingen dan instapbaden maar omgekeerd kan ook. Om het allemaal nog overzichtelijker te maken, is het perfect mogelijk dat er van elk type bad enkele geschikte leveranciers zijn voor jouw badwensen.

Wat als ik het zelf niet goed kan inschatten of ik een instapbad of zitbad nodig heb?

Natuurlijk kan het best zijn dat je zelf niet kan inschatten welk type het best past. Dan is het handig dat je volgende stappen onderneemt:

  • Ga naar de offertepagina
  • Geef jouw contactgegevens in
  • Omschrijf jouw noden en minimum eisen

Wij zoeken enkel leveranciers en/of installateurs die voldoen aan jouw wensen, vervolgens ontvang je vrijblijvend 3 à 4 offertes met prijzen van instapbaden. Uiteraard met het geschikte advies dat meer duidelijkheid zal geven welk type instapbad geschikt is. Je hoeft dus zelf niet te gaan zoeken op het internet of op beurzen en vele malen horen: “Sorry, dat hebben we spijtig genoeg niet”.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte