De voordelen van het instapbad

Als je wat ouder wordt of je wordt minder mobiel dan vroeger, wil je thuis wel nog van het zelfde comfort blijven genieten. Ook in de badkamer is dit het geval. Want daar kan je het bad of douche laten vervangen door een instapbad. Een instapbad in je badkamer heeft tal van voordelen.

Veilig een bad nemen: hogere veiligheidsnorm

Een instapbad wordt standaard met een hogere veiligheidsnorm geleverd dan een standaard bad of douche. Dat komt omdat instapbaden speciaal ontworpen zijn om veilig een bad te kunnen nemen voor personen die fysiek minder mobiel zijn of worden. Het is het ideale bad voor senioren die slecht te been zijn. Een normale douche of bad zal zich eerder richten op de prijs of het design en het punt veiligheid een beetje uit het oog verliezen.

Tip: koop altijd een instapbad dat de CE-markering draagt. De markering toont aan dat het product geëvalueerd werd en beantwoordt aan de Europese vereisten inzake veiligheid, gezondheid en bescherming van het leefmilieu.

Enkele voorbeelden van veiligheidsaanpassingen zijn:

  • Lage instap;
  • Een anti-sliplaag op de bodem;
  • Goed bereikbare en hanteerbare douchekop;
  • Voldoende grip voor handen of zelfs aanwezige handvaten;
  • Professionele totaalinrichting badkamer m.b.t. verhoging veiligheid;
  • ...

Dit laatste punt is echt wel belangrijk. Instapbaden zijn een niche, zeg maar een specialisatie en dit vergt kennis van zaken. Niet alleen leveranciers of installateurs hebben hun eigen product goed onder de knie. Ze weten ook enorm veel over het veilig inrichten van een badkamer als je minder mobiel wordt.

Instapbaden voor iedereen: minder mobiel als fysiek beperkt

Instapbaden zijn voor personen met mindere mobiliteit een ware zege maar voor personen met een fysieke beperking gewoon een ware noodzaak. Gelukkig zijn er dus ook instapbaden die hier aan de noden kunnen beatwoorden zoals de aanwezigheid van een badlift, extra zitje of hoofdsteun. Tal van opties en onderdelen zorgen voor extra comfort.

Grote keuze uit soorten en maten

Er is wel altijd één instapbad dat voldoet aan al jouw eisen wat betreft het nemen van een bad. Ook zijn er tal van afmetingen en maten van instapbaden verkrijgbaar waardoor het geen enkel probleem is om een instapbad te plaatsen in jouw badkamer. Hoe klein jouw badkamer ook is.

Daarnaast kan je ook nog eens kiezen of je enkel een bad wenst (instapbad met deur) of een instapbad met douche (instapbad met inloopdouche). Deze laatste heeft als voordeel dat je niet steeds het bad moet laten vollopen als je dat niet wenst of weinig tijd hebt.

Design en functionaliteit gaan hand in hand

Zoals we reeds aanhaalden, heb je instapbaden in alle soorten en maten... meer nog, je hebt ze ook in alle kleuren. Je kan dus eenvoudig het instapbad kiezen dat je wenst zonder te moeten afdoen aan de inrichting van je badkamer. Klassiek, modern of belle epoque stijl? Geen enkel probleem! Ze bestaan in alle soorten stijlen. Ook bestaan er tal van badbekledingen. Daarom past instapbad perfect bij de inrichting van je badkamer zoals kasten, lavabo's, sanitair, …

Eenvoudige installatie

Een instapbad is qua installatie perfect vergelijkbaar met een bad dat je koopt in een sanitairwinkel of doe-het-zelf zaak. Het bad weegt niet meer dan andere baden en ook de afvoer is identiek.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte