Instapbad voor invaliden

De badkamer is een plaats waar comfort hand in hand moet samengaan met veiligheid. Een instapbad draagt bij tot een barrièreloze badkamer. Opties zoals een badlift, inloopdouche met lage instap of ruimte voor baden met hulp zijn mogelijkheden voor personen met een fysieke beperking of handicap.

Instapbaden maakt baden aangenaam voor iedereen!

Of je geboren bent met een fysieke beperking of leert leven met een handicap na een ongeval, baden blijft essentieel. Een instapbad zorgt er voor dat je zelf of met hulp je dagelijkse routine kan onderhouden.

Omdat je instapbaden vindt in alle types, soorten en maten, is er wel altijd één instapbad geschikt voor jou. Door het combineren van een instapbad met een inloopdouche kan je de badkamer functioneler maken met voldoende beweegruimte. Zo kan je baden met een rolstoel of gebruik maken van de badkamer met een hulpverlener van bijvoorbeeld thuishulp.

Ook personen met een verstandelijke beperking kunnen gebruik maken van een instapbad omwille van de extra veiligheid dat een instapbad biedt.

Instapbaden voor baden met hulp

Baden met hulp is een belangrijke taak maar ook belastend voor de hulpverlener. Een instapbad maakt baden met hulp eenvoudiger omwille van de lage instap en betere ergonomie. Dit maakt het baden niet alleen minder belastend.

Instapbaden met verstelbare hoogtes

Een lage instap is belangrijk zodat baden geen barrière vormt maar als je een persoon dient te helpen bij het baden, is het ook belangrijk om deze hulp te bieden op werkhoogte. Om deze reden zijn er instapbaden met verstelbare hoogte. Zeker in het geval van thuishulp of als er verschillende personen assistentie verlenen, is de keuze voor een instapbad met verstelbare hoogte het overwegen waard.

Instapbaden met badlift

Er zijn vele soorten badliften die je kan combineren met een instapbad. De grootste opdeling maakt men tussen instapbaden met vaste en mobiele badliften maar onthou ook de opdeling hieronder als je een offerte wenst aan te vragen:

  • Vaste badlift om te baden met hulp
  • Vaste badlift om zelfstandig te baden
  • Mobiele badlift om eenvoudiger in en uit bad te komen
  • Badlift ter ondersteuning van het lichaam tijdens het baden (rug, benen, … )

Zitbaden voor personen

Is zitten zonder ondersteuning van de rug niet mogelijk of is het strekken van de benen niet aangeraden dan kan een zitbad de oplossing bieden. Zitbaden zijn speciaal ontworpen om in een zittende houding te kunnen baden. Ook deze baden bieden alle comfort en lage instap.

Mobiele instapbaden

In zorginstellingen of ziekenhuizen kom je ze al vaak tegen maar ook op de privémarkt kan je een mobiel instapbad of zitbad kopen. Er zijn instapbaden die je gevuld met water kan verplaatsen alsook instapbaden die je kan verplaatsen terwijl de persoon een bad neemt.

Subsidies of premies bij de aankoop van een instapbad.

Er is een tegemoetkoming mogelijk van het VAPH bij de aankoop van een instapbad maar lees ons artikel subsidies en premies voor instapbaden om de details en voorwaarden te lezen.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte