Zitbad: instapbad om te zitten

Hoog instapbad of hoog zitbad met deur

Ben je niet in staat om tijdens het baden zelfstandig rechtop te zitten of kan je moeilijk jouw evenwicht houden dan zijn er instapbaden speciaal voor jou gemaakt: hoge zitbaden.

Wat is een zitbad?

Zoals het woord zelf zegt, kan je in een zitbad comfortabel zitten met volledige rugsteun. Er wordt namelijk een verhoog gemaakt in het bad dat voldoende groot en stevig is om op / in te gaan zitten.

Soorten zitbaden: kleine en grote zitbaden

Er zijn twee soorten zitbaden dat veel geplaatst worden. Een kort zitbad en een lang zitbad.

Bij een kort zitbad heb je enkel plaats om rechtop te zitten en onderaan je voeten te plaatsen. Groot voordeel bij dit soort zitbaden is dat je niet veel water nodig hebt om het bad te laten vollopen. Ook nemen ze niet veel meer plaats in dan bijvoorbeeld een inloopdouche. Nadeel is dat ze wat logger en zwaarder ogen dan hun grotere vriend.

TIP: een klein zitbad is perfect om te installeren in een kleine badkamer.

Een groot zitbad kan je dan weer perfect vergelijken met een standaard bad waar een verhoogd stuk in gemaakt is om op te kunnen zitten. In sommige ontwerpen is het zitstuk niet al te groot en heb je op het diepe gedeelte nog voldoende ruimte om een gewoon bad te nemen en even te relaxen.

Hoog zitbad met deur

Zitbaden met een deur: instapbaden voor elk gebruik

Het kopen van een zitbad omdat je zelf niet voldoende evenwicht of kracht meer hebt is een goede optie maar spijtig genoeg gebeurt het dat gebrek aan evenwicht of kracht samen gaat met niet meer kunnen overstappen van de badrand. Dan is de perfecte oplossing een hoog zitbad met deur. Deze deur wordt waterdicht afgesloten wanneer het bad volloopt en de drempel wordt zo verlaagd naar enkele centimeters.

Het is dus met een zitbad met deur perfect mogelijk om nog jaren zelfstandig te blijven wonen zonder in te boeten aan je dagelijkse hygiëne.

Zijn er alternatieven voor een zitbad met deur?

Heb je reeds een instapbad, twijfel je over een zitbad omwille van het uitzicht of is er een ander gezinslid die graag een bad wenst te blijven nemen? Dan is het perfect mogelijk door de aankoop van een zitbad met deur te vergelijken met de aankoop van een instapbad naar jouw keuze met een badlift.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte