Instapbad met verstelbare hoogte

Niet iedereen kan nog zelfstandig baden. Dan is een bad met verstelbare hoogte perfect voor baden met hulp. Maar waar let je op als je een instapbad wenst te kopen met verstelbare hoogte?

Wat is de laagste en hoogste stand van het instapbad.

De personen die een offerte aangevraagd hebben, kijken enkel naar wat de hoogste stand van het instapbad is omdat de assistentie of hulp bij het baden op deze hoogte moet werken (of lager natuurlijk).

Voor de persoon die wenst te baden is het echter héél belangrijk dat het instappen vlot en zonder gevaar kan gebeuren. Dus ook de laagste stand van het instapbad is belangrijk.

Hoe werkt de bediening?

Volgens ons is het minder van belang welke technologie het bad stuurt. Het kan perfect een elektronische bediening zijn of deels mechanisch. Wat echt belangrijk is dat de hulpverlener het bad vlot kan bedienen voor en tijdens het baden van de gebruiker.

TIP: heb je standaard meerdere personen nodig om één persoon te laten baden dan kan je jouw eisen voor de bediening daar op afstellen.

Moet het instapbad mobiel zijn?

Stel je zelf de vraag of het bad soms van plaats of ruimte moet veranderen. Gebeurt dit met de persoon die wenst te baden in het bad of dient het bad enkel te verhuizen als het niet gebruikt wordt. Dit is van groot belang omwille van het extra gewicht ( eventueel met water ) en bijhorende veiligheid.

Opties

Ook instapbaden met verstelbare hoogte kan tal van opties omvatten. Wens je bijvoorbeeld ondanks de verstelbare hoogte een badlift te plaatsen of moet het bad een beetje kunnen kantelen (tilten)?

Hoe gebeurt de watertoevoer en waterafvoer?

Een vaste wateraanvoer en waterafvoer is niet mogelijk bij een bad dat in de hoogte verstelbaar is of mobiel is. Een flexibele watertoevoer of afvoer is even veilig en verloopt gegarandeerd zonder lekkage. Hou hier rekening mee als je de offertes voor instapbaden met verstelbare hoogtes ontvangt. Let goed op of alle leidingen meegeleverd worden en hoe ze functioneren.

Nog meer dan bij gewone instapbaden, zitbaden of inloopdouches, kies je een leverancier of installateur die reeds ervaring heeft met dit soort baden. Zorg dat de hulpverlener(s) ook inspraak krijgen bij de aankoop van het instapbad om te voorkomen dat er achteraf opmerkingen komen die perfect voorkomen konden worden.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte