Instapbad whirlpool & wellness

Met de komst van de jacuzzi, bubbelbaden (whirlpool) en stoombaden is wellness tot in de eigen badkamer doorgedrongen. Ook bij instapbaden kan je van al deze luxe genieten maar met de veiligheid van een lage instap.

Instapbaden met een whirlpool: bubbelbaden en jacuzzi's

De bekendste instapbaden met wellness en ook direct het vlotst leverbaar zijn instapbaden met een whirlpoolfunctie. Ook wel eens bubbelbaden of Jacuzzi (Amerikaanse merk ) genoemd. Een bubbelbad is een bad dat verwarmd wordt tot lichaamswarmte (37°/38°) en waar bellen gevormd worden door middel van lucht of waterstralen.

Vaak wordt er gekozen om met één type toevoer te werken: water of lucht. Sommige modellen kunnen echter met beiden om. Het voordeel van lucht is dat je verschillende massagemethodes kan toepassen.

Waar let je op bij de aankoop van een instapbad met Whirlpool of airpool?

  • Werkt het bad met hydro ( water ), lucht of beiden
  • Hoeveel verschillende stralen (jets) zijn aanwezig in het bad
  • Zijn de jets verstelbaar of veranderen ze automatisch van richting
  • Zijn er verschillende standen ( zacht → hard )
  • Hoe werkt de bediening ( pneumatisch of elektronisch )
  • Waar is de technische installatie gemonteerd ( pompen, leidingen, … )
  • Heeft het instapbad met whirlpool een ozonator of niet ( automatische ontsmetting )
  • Is er een automatische warmteregeling of temperatuurbehoud
  • Is er een naspoeling mogelijk achter het baden ( reiniging leidingen )

Bij de aankoop van een whirlpool kijk je ook steeds goed naar het onderhoudscontract en de garantie.

Ontsmetting via periodieke reiniging en automatische ontsmetting: de ozonator

Door een constante hoge temperatuur is een whirlpool de perfecte broeihaard van bacteriën. Om deze reden heeft een instapbad met whirlpool meer onderhoud nodig dan een standaardbad. Sommige instapbaden hebben een ozonator (ozon generator). Deze generator zorgt er via een chemisch proces voor dat ozongas in het water gebracht wordt. Eens in het water botst het gas met levende organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en algen. De botsing zorgt voor een zwakke binding dat enkel zuurstof achterlaat.

TIP: let op de kwaliteit van de ozonator. Een slechte opname van ozon in het water zorgt voor een tijdelijke maar hinderlijke geur.

Naast de automatische reiniging van de whirlpool zal er sowieso nog een periodieke reiniging nodig zijn. Dit gebeurt met een speciaal product voor het reinigingen van whirlpoolsystemen, massage -en spabaden. Afhankelijk van het gebruik van de whirlpool zal je elke maand of om de twee maand een reiniging moeten doorvoeren. Deze speciale reiniger voor whirlpools kost tussen de €10-€30 per reiniging.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte