Badwand voor instapbaden

Badwanden zijn dé uitkomst tegen een natte badkamervloer bij het baden. Probleem bij sommige badwanden is dat ze zwaar ogen en de badkamer kleiner maken. Glaspanelen of de douchewand in glas hebben dat nadeel niet.

Waarom een badwand plaatsen bij een instapbad?

Een badwand zorgt ervoor dat de omliggende ruimte rond het bad niet nat wordt door opspattend water tijdens het baden. Een natte vloer rond het bad heeft meer nadelen dan je denkt:

  • Een natte vloer moet gedroogd en gereinigd worden
  • Er is meer kans op uitglijden
  • Vocht kan de afwerking van je vloer of bad (buitenkant) beschadigen
  • Meer kans op kalkafzetting ...

Als je voor een instapbad met inloopdouche gekozen hebt, zal er sowieso een badwand aanwezig zijn om comfortabel douchen mogelijk te maken.

Hoe wordt een douchewand geplaatst?

De badrand wordt meestal op het bad zelf gemonteerd en dit in de hoek waar de douche zich bevindt. Is er geen inloopdouche aanwezig bij het instapbad dan zal de badrand ofwel aan de kranen geplaatst worden of aan de hoofdsteun.

Hoe kies je een goede badwand?

Een badwand moet stevig zijn en eenvoudig te reinigen. Je kiest dus best voor een stevige glassoort ( gehard glas ) of kunststof of een badwand dat bestaat uit verschillende panelen. Deze panelen kunnen geplooid worden dankzij scharnieren tussen de panelen. De badwand mag niet naar buiten plooien als er steun gezocht wordt (lichte druk).

Ben je moeilijk te been, dan kan je de badwand perfect gebruiken als extra steun. Vraag dan aan je leverancier of installateur om een extra handgreep te plaatsen. Is dit niet mogelijk dan moet je zelf nagaan of er een slipvrije steunplaats is op de badrand net onder de badwand.

Schoonmaken

Voor de reiniging van de badwand heb je twee taken. Direct na het baden en een periodiek onderhoud. Na het baden zou het voldoende moeten zijn om de waterresten af te vegen met een doek of een ruitenwisser. Voor het periodieke onderhoud zal je een product moeten gebruiken tegen kalkresten en zeepresten. Deze zijn vrij te koop in het warenhuis maar vraag advies aan je leverancier welke producten (additieven) al dan niet mogen gebruikt worden.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte