Zitting

Sommige hebben ondersteuning nodig omdat ze niet lang kunnen rechtstaan tijdens het baden. Dan is een goed zitje aangeraden.

Zitjes voor baden en inloopdouches

Zitjes voor instapbaden die gebruikt worden tijdens het baden bestaan in veel verschillende soorten en maten. Belangrijk is dat ze allemaal het comfort van het baden verhogen zonder zware aanpassingen of veel plaatsverlies. Zitjes kunnen geplaatst worden in instapbaden en inloopdouches. We sommen de meest voorkomende zitjes voor instapbaden of inloopdouches voor jou op.

Inklapbare en uitklapbare zitjes (inloopdouches)

Het meest voorkomende model is geschikt voor de inloopdouche. Het zitje wordt gemonteerd tegen de muur of badwand en kan uitgeklapt worden indien nodig. Het stoeltje is gemaakt uit waterbestendig materiaal dat aangenaam zit maar ook voldoende steun en grip geeft aan de badende persoon. Zorg er steeds voor dat je eenvoudig de badkraan voor wateraanvoer kan bedienen vanop het zitje. Soms wens je de watertemperatuur van de douche wat hoger of lager te zetten. Als je zelf de badkraan kan bedienen, hoef je geen externe hulp in te roepen.

Verwijderbare zitjes

Sommige zitbaden zijn zo ontworpen dat je zonder veel moeite een zitje kan plaatsen. De zitjes uit waterbestendig materiaal zijn eenvoudig te plaatsen en ook terug op te bergen. Heeft jouw instapbad zo'n zitje, kijk dan of er ruimte bij het bad is waar je het zitje kan plaatsen als je het niet gebruikt. Is er geen uitsparing aanwezig dan dien je rekening houden dat je het zitje ergens kan opbergen dicht bij het bad.

Er zijn ook zitjes beschikbaar die los leverbaar zijn. Deze zitjes plaats je dan op de badrand. Zorg er bij deze zitjes voor dat ze stevig zijn, voldoende steun geven en niet naar voor of achter kunnen verschuiven wat een probleem kan vormen bij los geleverde zitjes voor instapbaden.

Extra handgrepen

Handig is ook als het zitje uitgerust is met één of meerdere handgrepen. Dergelijke handgrepen kunnen onderdeel uitmaken van het zitje of in de buurt van het zitje gemonteerd worden.

Mobiele badliften

Een mobiele badlift is een goed alternatief voor een zitje, een lift heeft hetzelfde doel maar is stabieler en heeft meer ondersteuning.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte