Instapbad met douchewand

Instapbad met glazen douchewand

Glaspanelen zijn dé uitkomst tegen een natte badkamervloer tijdens het baden. Probleem bij sommige badwanden is dat ze zwaar ogen en de badkamer kleiner maken. Glaspanelen hebben dit nadeel niet.

Waarom een badwand plaatsen bij een instapbad?

Een badwand zorgt voor een veilige en propere badkamer omdat er geen waterresten of opspattend water op de vloer en wanden rond het bad komen te zitten. Deze waterresten zijn in de eerste plaats gevaarlijk omdat de kans bestaat dat je er op uitglijdt maar ook geeft opgedroogd water vlekken en kalkafzetting op je vloer of muren. Je kan kalkafzetting in de badkamer voorkomen door de installatie van een waterverzachter.

Waarom kiezen voor glaspanelen als badwand?

Een glazen badwand laat licht door. Zelfs als je kiest voor een afgevlakte of matte glaswand. Deze lichtdoorlatendheid zorgt er voor dat je het niet benauwd krijgt tijdens het douchen of baden. Je kan namelijk de volledige badkamer rondkijken. Zeker interessant in kleine badkamers. Bijkomend heb je met een glazen badwand het gevoel dat je instapbad bij je badkamer hoort en niet een afzonderlijk stuk meubilair is.

TIP: met een glazen badwand kunnen andere bewoners of hulpverleners steeds zien of de bader comfortabel ligt en geen problemen heeft.

Glas is design

Glas oogt mooi en is op zich neutraal qua design. Het past met andere woorden in elke badkamer. Een glazen badwand kan in een klassieke badkamer gebruikt worden maar is ook prachtig in een strakke moderne badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een glazen badwand die perfect past bij je badkamer. Heb je oranje toetsen in je badkamer? Vraag dan naar de mogelijkheid om ook een streepje oranje in je badwand te verwerken. Zo wordt het bad opgenomen in de badkamer en is het niet zo maar een los meubelstuk.

Aan welke eisen moet het glas voldoen bij een badwand?

Je denkt soms dat glas vlug breekt maar dit is onterecht want het glas dat tegenwoordig gebruikt wordt is speciaal ontworpen om alle omstandigheden te weerstaan. Toch kan je zelf op enkele kenmerken letten bij de aankoop van een badwand:

  • Zorg dat het glas voldoende dik of versterkt is om steun te kunnen bieden bij het vastgrijpen of te weerstaan als je er tegen valt
  • Zorg dat de badwand bestaat uit veiligheidsglas
  • Kies voor vlak glas aan de binnenkant van het bad. Waterresten blijven minder hangen en het glas is eenvoudig te reinigen

Veiligheidsglas: gelaagd en gehard glas

Er is een verschil tussen gelaagd en gehard glas. Men spreekt over gelaagd glas als het paneel uit minstens 2 luchtdichte verlijmde glasplaten en een transparante PVB-folie bestaat. Gehard glas wordt nog eens aan een extra productieproces onderworpen om het nog sterker te maken.

TIP: glazen badwanden moeten steeds uit gehard glas bestaan.

Gratis offerte-aanvraag & advies

Instapbad / instapdouche nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte